Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Χριστουγεννιάτικη γιορτή!

 Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του κατηχητικού μας σχολείου! Λόγω της κατάστασης που βιώνουμε, έγινε διαδικτυακά με το ίδιο γιορτινό κλίμα όμως, το κέφι και τα λαμπερά χαμόγελα των παιδιών. Την "αυλαία" άνοιξε το τμήμα των νηπίων και των παιδιών προσχολικής ηλικίας, με τα παιδιά να μας παρουσιάζουν την αλφαβήτα των Χριστουγέννων, να μας τραγουδούν τα τρίγωνα κάλαντα και να λύσουν την ακροστιχίδα των Χριστουγέννων με τη βοήθεια των γονέων και των υπόλοιπων παιδιών.

Στη συνέχεια, το τμήμα Α΄- Γ΄ δημοτικού προέβαλε ένα βίντεο το οποίο επιμελήθηκαν οι αρμόδιοι κατηχητές με ζωγραφική των παιδιών, για να αντιληφθούμε πώς φαντάζουν τα Χριστούγεννα μέσα από τη δική τους ματιά, και την αφήγηση της γεννήσεως του μικρού Ιησού. 

 Ακολούθησε το τμήμα Δ΄- Στ' δημοτικού, όπου τα παιδιά με χριστουγεννιάτικα ποιήματα και ευχές, μάς μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης και των εορτών των Χριστουγέννων. Ακόμα. μας αφηγήθηκαν το παλαιό, αλλά αγαπημένο παραμύθι, "Η μικρούλα με τα σπίρτα".

Τέλος, τα παιδιά του Γυμνασίου- Λυκείου μας ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με τα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ήθη και έθιμα που μας είπαν. 

Τέλος, κλείσαμε με παιχνίδια και ευχές!

Συγχαρητήρια και πάλι στους μικρούς μαθητές μας! Ευχή όλων να βρούμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων μέσα από τα μάτια και την χαρά των παιδιών μας. Ελπίζουμε να περάσατε υπέροχα αυτές τις ευλογημένες μέρες. Κάθε ευλογία στις οικογένειες σας. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Και μη ξεχνάτε... 16 Ιανουαρίου και πάλι μαζί! Σας περιμένουμε!