Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης

Το Σάββατο 6 Μαρτίου, το τμήμα των νηπίων και των παιδιών προσχολικής αγωγής μιλήσανε για τον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη. Ο άγιος Γεράσιμος γεννήθηκε 400 χρόνια μετά από την Γέννηση του Χριστού μας. Οι γονείς του, τού μεταλαμπάδευσαν τις χριστιανικές αρετές που στόλιζαν τη ζωή τους και ο ίδιος δεν τις άφησε ανεκμετάλλευτες. Εκάρη μοναχός!

Μιλούσε και δίδασκε σε όλους ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ και πίστευε ότι με αυτήν όλα είναι δυνατά. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του λιονταριού, μια πραγματική ιστορία με την είναι άρρηκτα συνδεδεμένος. Ενώ, λοιπόν, το λιοντάρι είναι ευρέως γνωστό ως ένα άγριο ζώο, εκείνος κατάφερε να το εξημερώσει.

Συγκεκριμένα, όπως είδαμε και σε ένα βίντεο που προβάλλαμε στα παιδιά, ο άγιος Γεράσιμος αποφάσισε να φέρει το λιοντάρι στο μοναστήρι παρ' όλη την δυσπιστία των μοναχών. Το λιοντάρι, με εντολή του Αγίου, βοηθούσε το γαϊδουράκι του μοναστηριού στην μεταφορά του νερού. Το διακατείχαν αρετές που διακρίνουν έναν καλό χριστιανό! Μέχρι και τον θάνατο του Αγίου, έμεινε πιστό και στον ίδιο και στο μοναστήρι. Σας παραθέτουμε στιγμιότυπα του βίντεο που παρακολουθήσαμε.