Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Το Ιερό Ευχέλαιο

Την εβδομάδα που προηγήθηκε και πιο συγκεκριμένα το τελευταίο Σάββατο του Φεβρουαρίου, 27 του μηνός, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση του κατηχητικού μας σχολείου.Το τμήμα της Δ΄- ΣΤ ΄ δημοτικού ασχολήθηκε ξανά με ένα από τα Ιερά Μυστήρια της εκκλησίας μας. Αυτή τη φορά το μάθημα μας αφορούσε το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου.




Αρχικά τα παιδιά παρακολουθήσανε ένα βίντεο, το οποίο σχετιζόταν με το θαύμα του Ιησού από τη θεραπεία της κόρης του Ιάειρου. Έπειτα έγινε μια λεπτομερής παρουσίαση για τι είναι Ευχέλαιο καθώς και τους λόγους για τον οποίο τελείται, αλλά και για τη σπουδαιότητα του. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική για την Εκκλησία ακολουθία, η οποία αποτελεί μια άρρηκτη αλυσίδα μαζί με τα άλλα Μυστήρια στα οποία θα πρέπει να συμμετέχουμε, π.χ. Εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία.




Στη συνέχεια, τα παιδιά μάθανε για τη δομή του Ιερού αυτού Μυστηρίου, δηλαδή τα στάδια που πραγματοποιούνται κατά την τέλεση του. Στο τελευταίο κομμάτι της παρουσίασης τα παιδιά είδαν αναλυτικά τα υλικά τα οποία πρέπει να υπάρχουν στο τραπέζι της εκκλησίας ή στο τραπέζι του σπιτιού τα οποία είναι απαραίτητα για την τέλεση του μυστηρίου, όπως επίσης και τον λόγο ύπαρξης του καθενός.