Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Το Άγιο Βάπτισμα


Σήμερα, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου η τάξη της Δ'-Στ' δημοτικού ασχολήθηκε με ένα από τα Ιερά Μυστήρια της εκκλησίας μας, το Άγιο Βάπτισμα.

Αρχικά, τα παιδιά παρακολουθήσαν ένα ολιγόλεπτο βίντεο με θέμα τη δραματική περιπέτεια του αποστόλου Παύλου και του Σίλα στην αρχαία πόλη των Φιλίππων, η οποία εκείνη την εποχή ήταν ρωμαϊκή αποικία. Αφού τους φυλάκησαν άδικα με την κατηγορία ότι προκαλούσαν αναταραχή και αταξία στην πόλη, πληγώθηκαν και βασανίστηκαν. Όμως, το πνεύμα των δύο αποστόλων δεν λύγισε και το βράδυ άρχισαν να ψέλνουν ύμνους για να δοξάσουν τον Θεό μέσα από το κελί τους. Εκείνη την ώρα, έγινε ένας τρομερός σεισμός και όλα τα δεσμά τους έσπασαν. Ο φύλακας φοβούμενος ότι ήταν καταδικασμένος αφού όλοι ο φυλακισμένοι θα το έσκαγαν , πήγε να αφαιρέσει τη ζωή του. Τότε, ο απόστολος των εθνών τον σταμάτησε και άρχισε να κηρύττει τον λόγο του Θεού. Ο φύλακας έμαθε, τότε, ότι η πραγματική σωτηρία βρίσκεται στο πρόσωπο του Χριστού και ζήτησε να βαπτιστεί χριστιανός αυτός και η οικογένειά του.




Το Βάπτισμα λογίζεται σαν "δεύτερη γέννηση", την πνευματική γέννηση του χριστιανού, ο οποίος γίνεται μέλος μιας πολύ μεγαλύτερης οικογένειας, εκτός από τη φυσική του, αυτή της Εκκλησίας. Έτσι, στη συνέχεια στη διαδικτυακή μας τάξη έγινε λόγος για το μυστήριο του Βαπτίσματος και τη σημασιολογία του.


Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι με το Άγιο Βάπτισμα γινόμαστε μέλη της μεγάλης οικογένειας του Θεού, της Εκκλησίας μας!