Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Τα Φετινά Χριστούγεννα !!!!

Μόλις το περασμένο Σάββατο και πιο συγκεκριμένα στις 5 Δεκεμβρίου, διεξήχθη η έκτη διαδικτυακή συνάθροιση για το κατηχητικό μας σχολείο. 

Στο κατηχητικό τμήμα της Δ'- Στ' Δημοτικού η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε είχε θέμα, την επερχόμενη και μεγάλη για την Ορθοδοξία, εορτή των Χριστουγέννων.
Τα παιδιά με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό συμμετείχαν στη συζήτηση εξιστορώντας μάλιστα με ιδιάζοντα τρόπο, λεπτομέρειες από εκείνο το βράδυ της γεννήσεως του Κυρίου μας. Οι αναφορές τους σε κάθε ερώτηση κατά την διάρκεια της συζήτησης ήταν απόλυτα στοχευμένες. Στο γόνιμο διάλογο που έλαβε χώρα τα παιδιά κλήθηκαν να απαντήσουν και στο μήνυμα που κρύβουν τα φετινά και ιδιαίτερα Χριστούγεννα που διανύουμε όλοι. Με απαντήσεις όπως η Ταπείνωση, η Μετάνοια, η Προσευχή καθώς και οι πράξεις Αγάπης προς τους συνανθρώπους μας αποτέλεσαν παράδειγμα για όλους μας.

                 
Στο δεύτερο ημίωρο του μαθήματος πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δραστηριότητα του διαδικτυακού παιχνιδιού. Στο εν λόγω μάθημα το παιχνίδι αφορούσε μια Εικονική και Διαδραστική επίσκεψη στην Ι.Μ. Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.  Τα παιδιά κλήθηκαν να λύσουν διαφόρους γρίφους που ήταν διασκορπισμένοι στο περιβάλλοντα χώρο της Μονής, με απώτερο σκοπό να εισέλθουν στο εσωτερικό του Καθολικού της Μονής. Εκεί έγινε και η προβολή ενός οπτικοαστικού υλικού με φωτογραφίες και βίντεο από τον εσωτερικό χώρο του Καθολικού καθώς και τον εξωτερικό χώρο στον οποίο είναι χτισμένη η Μονή. Το διαδραστικό αυτό παιχνίδι σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τα παιδιά του τμήματος και έγινε μέσα στα πλαίσια της εκμάθησης σχετικά με τα μέρη και τους ρυθμούς των Ναών και των Μοναστηριών μας.