Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Αγία και Μεγάλη εβδομάδα


 

Το Σάββατο του Λαζάρου πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση για το κατηχητικό μας σχολείο λίγο πριν από το Πάσχα. Γι’ αυτό το λόγο, στο τμήμα της Δ’ – Στ’ δημοτικού, ασχοληθήκαμε με την Αγία και Μεγάλη εβδομάδα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν για την Μεγάλη εβδομάδα μέσα από το πρίσμα και τη ζωή της εκκλησίας μας.



Πιο συγκεκριμένα, αρχικά, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις ημέρες που την αποτελούν, τον λόγο για τον οποίο μέχρι και σήμερα αποκαλείται έτσι καθώς και για τις ακολουθίες που περιλαμβάνονται μέσα σ αυτήν.

Έπειτα, είδαμε αναλυτικά στη κάθε μέρα ξεχωριστά ποια γεγονότα συνέβησαν αλλά και πως αυτά διαδραματίζονται μέσα στην εκκλησία.


Τα παιδιά παρακολούθησαν μέσα από φωτογραφίες και βίντεο, ανά την Ελλάδα, έθιμα καθώς και σημαντικά αποσπάσματα των καθημερινών ακολουθιών της εκκλησίας. Όλα αυτά δηλαδή, τα ιδιαίτερα και κοσμοσωτήρια γεγονότα που έγιναν για τον άνθρωπο.
Μετά το πέρας της παρουσίασης όλα μαζί τα παιδιά συμμετείχαν σε  μια πασχαλιάτικη χειροτεχνία υπό τις οδηγίες της κατηχήτριας κ. Όλγας. Υλικό για όλο αυτό το δημιουργικό κομμάτι του μαθήματος παρατίθεται παρακάτω…. Χριστός Ανέστη Χρόνια Πολλά !!!!